Fordele ved at købe et dødsbo

Overvejer du at købe et dødsbo? Det kan der være flere gode grunde til, som du kan læse nærmere omkring herunder. Du vil desuden også blive meget klogere på, hvorvidt dødsbo er en investering, som du bør arbejde videre med eller ej.

Men først og fremmest. Hvad er et dødsbo overhovedet? Når en person går bort, så efterlader vedkommende et dødsbo. Dødsboet opstår, når boet er udleveret fra Skifteretten og ophører igen, når Skat og Skifteretten har godkendt boopgørelsen (kilde: https://bedemand-danmark.dk/). 

Det økonomiske aspekt 

Den største fordel må uden tvivl være det økonomiske aspekt i at investere i et dødsbo. Gennemsnitlig så siger man at et dødsbo er omkring 30% billigere end et almindeligt salg. Derfor er der altså gode chancer for, at du kan gøre en god handel.

Grunden til at priserne ofte er markant mindre er huset stand. Ofte vil huset nemlig ikke altid være i den bedste stand og de pårørende/efterladte står i en position, hvor de gerne forholdsvis hurtigt vil af med huset.

I og med at de efterladte hurtigt gerne vil have et salg, så kan prisen være nemmere at forhandle om. Derfor bør du altid forsøge at få prisen lidt yderligere ned, når du skal købe et dødsbo. 

Skab dit drømmehus 

Når du køber et dødsbo, så vil det ofte kræver en stor renovering. Men samtidig er det også din mulighed for at sætte dit helt eget unikke præg på boligen. I nogle boliger kan der være nogle fine elementer, som man ønsker at beholde, da det fortæller noget om husets historie. Det kan også være, at huset er i så dårlig stand, at det helt skal rives ned. Uanset hvad, så har du en masse muligheder for at forme lige præcis dét hus, som du går og drømmer om. 

Der er ofte en fordom, som lyder på, at dødsbo er et faldefærdigt hus. Men det er ikke altid tilfældet, da dødsboer sagtens kan være en indflytningsklar bolig, som står tiptop. 

Vær opmærksom på risici 

Når du vælger at købe et dødsbo, så er der flere forskellige faktorer, som du bør være opmærksom på.

Først og fremmest så bør du på forhånd undersøge boligen grundigt. Det kan fx være ved at have en byggesagkyndig på råd, som hurtigt vil kunne spotte diverse fejl og mangler. Sælgeren fraskriver sig ansvaret for de fysiske forhold ved bygningen og derfor er det vigtigt, at man er ekstra opmærksom.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *