Tanker om at fyrre med træpiller kontra gaspejs

Der er mange overvejelser, man skal gøre sig, når man skal fyre med brænde. Skal det være træpiller eller gaspejs? Og hvilken type brændeovn er bedst? I denne blogpost giver vi dig vores bud på, hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du skal fyrre med brænde.

Overvejelser

Inden vi går i gang med at gennemgå de overvejelser man skal gøre sig, så vil vi første lige opremse de forskellige overvejelser og derefter gennemgå dem en efter en.

  • Type af brændeovn
  • Varmebehov (størrelse på hus, antal rum og sæsonbetonet)
  • Budget
  • Miljømæssige overvejelser

Som du kan se, så er der fire overordnede punkter man skal gøre sig overvejelser om. Det er disse punkter, vi vil gennemgå i denne blogpost, hvor vi starter med at gennemgå de forskellige typer af brændeovn og deres egenskaber

Type af brændeovn

Der findes mange forskellige typer af brændeovne, hvor vi her vil nævne nogle af dem. Der findes nogle brændeovne, der er egnet til at kunne forsyne hele huset med varme, mens andre kun er egnet til at varme et enkelt rum op. De forskellige brændeovne kan også opdeles i, hvilken type brænde de kan brænde. Der er mange forskellige typer af brænde, som vi vil gennemgå herunder.

  • Træpiller
  • Træ
  • Gas

Hvis du ønsker at vide mere om de forskellige typer af brændeovne, så anbefaler vi dig at søge efter andre relevante blogs på nettet.

Varmebehov

Når du skal vælge en brændeovn, er det vigtigt at være sikker på, at den brændeovn du køber, kan levere den varme du har brug for i din bolig. Hvor meget varme du har brug for i din bolig, afhænger af størrelsen på dit hus, antal rum og om du skal have opvarmet din bolig i løbet af vinteren.

  • Størrelsen på huset: Jo større huset er, jo mere varme har du brug for. Det er dog ikke bare et spørgsmål om det samlede areal, der skal tages højde for, men også hvordan huset er bygget.
  • Antal rum: For at kunne regne ud, hvor meget varme du har brug for, skal du også tage højde for antal rum. Jo flere rum du har, jo mere varme har du brug for.
  • Om du skal have en opvarmet din bolig i løbet af de koldere måneder: Er det kun nogle få af husets rum, der skal være opvarmes i løbet af vinteren, skal du bare vælge en almindelig træbrændeovn. Er det hele huset der skal holdes varmt gennem vinteren, skal du vælge en større brændeovn, der skal kobles sammen med eventuelle radiatorer, hvilket gas er mere fordelagtigt at bruge. Se Philippejse.dk udvalg af gaspejse her.

Budget

Når du skal vælge en brændeovn, er det vigtigt at have et budget. Det kan være noget af en udgift at købe en brændeovn, men der er dog også en besparelse at hente, hvis man f.eks. vælger at skifte fra gas til træpiller. Klik her for at se tilbud på træpiller. En brændeovn koster omkring 10.000 kr. + moms, mens gaspriserne ligger på omkring 25-30 kr. pr. m3. Der er altså en besparelse at hente, hvis du vælger at skifte fra gas til træpiller. En brændeovn er der dog en større udgift forbundet med, når man skal installere den. Hvis man vælger en træpillebrændeovn, kan det godt være en god ide at have en gasbrændeovn til at supplere med.

Miljømæssige overvejelser

Der er mange miljømæssige overvejelser, man skal gøre sig, når man skal vælge brændeovn. Skal det være en træpille brændeovn eller en gasbrændeovn? Det er vigtigt at overveje, hvordan du får varmen til din bolig, da det har stor betydning for miljøet. Træpiller har en højere CO2-udledning end gas, men træpiller er også mere miljøvenlige, da træpiller er et naturligt brændstof, hvorimod gas er et fossilt brændstof. Der er altså mange overvejelser man skal gøre sig, når man skal vælge brændeovn. Vi håber, at vi med denne blogpost har givet dig et par overvejelser du kan gøre dig, inden du vælger at købe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *