Træpiller tilbud

Benyt træpiller til din træpilleovn

Vi lever i en tid lige nu, hvor priserne på varme skyder op i vejret. Hvis du så vidt muligt vil forsøge at mindske din varmeregning, kan du begynde at bruge din brændeovn mere! En brændeovn er et godt alternativ til radiator og anden varmekilde du end måtte have, og så er det også mere miljøvenligt. Hvis du vil benytte et virkelig godt og miljøvenligt alternativ til brændstof, så er træpiller vejen frem! I denne artikel vil du blive klogere på, hvad træpiller er, hvad de benyttes til, hvorfor det er mere miljøvenligt, og hvordan du kan spare penge ved hjælp af brugen af træpillerne.

Hvad er træpiller lavet af, og hvad benyttes de til?

Træpiller er formet som små piller, og det er lavet af sammenpressede træspåner og savsmuld. Det er typisk træarterne gran, fyr og bøg, der benyttes til at lave træpiller, men i princippet kan alle træarter bruges. Inden træet presses til piller, findeles det i en hammermølle, hvorefter det opvarmes til omkring 70 grader, hvilket frigiver lignin fra træets indhold. Ligninet fungerer som en slags lim, når træet presses til piller, hvilket binder dem sammen. Det færdige resultat er så træpiller uden tilsætningsstoffer. Træpillerne benyttes så til afbrænding i træpillefyr eller træpilleovn.

Træpillefyr eller træpilleovn?

Et træpillefyr er en god løsning, hvis du har et højt energiforbrug (over 3000 liter olie eller mindst 20.000 kWh om året). Et træpillefyr er dog dyr i anskaffelse og kræver meget plads. En træpilleovn fylder mindre og har ikke et vandbåret varmesystem, hvilket er en fordel til mindre boliger og sommerhuse. Så det er op til dig at finde ud af, hvad der er mest behov for af de to.

Miljøvenligt alternativ til fossile brændstoffer

Træpiller er CO2-neutrale, hvilket vil sige, at de ikke bidrager til drivhuseffekten. De afgiver nemlig den samme mængde CO2, som træet oprindeligt har optaget eller som træet ville afgive, hvis det endte med at rådne i skovbunden. Træpiller er dermed et miljøvenligt alternativ til fossile brændstoffer som olie, gas og kul, som afgiver mere CO2. Udover at træpiller er bedre for miljøet, er de også billigere at benytte.

Spar penge i længden

Hvis du udskifter din varmekilde med en træpilleovn, kan du spare op til 50-60% på dine varmeudgifter årligt. Tilbage i 2005 kostede træpiller mellem 1500 og 1700 kroner per ton, alt efter om de skulle leveres i løs vægt eller i sække. Så selvom du måske skal investere i en træpilleovn, vil pengene være tjent hurtigt hjem i forhold til besparelserne på andre varmekilder.

Hvis du går meget op i miljørigtighed, så invester i miljøvenlig emballage

Hvis du går meget op i at være bevidst om dine valg, som har indflydelse på klima og miljø, så sorterer du nok allerede dit affald og forsøger at spise mindre kød samt flyve mindre. Men hvis du vil gøre en endnu større forskel i hverdagen, kan du investere i miljøvenlig emballage, som også kan gøre en stor forskel for dig. Du kan købe miljøvenlig emballage gennem Miljoevenlig-pakning.dk. Siden vi ikke kan undgå emballage i dagligdagen kan vi med fordel forsøge at skåne miljøet mest muligt med miljøvenlig emballage.

Overordnet set er en træpilleovn rigtig smart at benytte som et miljørigtigt alternativ til mange andre varmekilder. Det er billigere, og det kan sagtens opvarme dit hjem fint ligesom alle andre slags varmekilder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *